TikrikookFoto: Katrin Press
Kiudainerikkad toidud
18. juuli 2016, 04:08

Tikrikook

Tikrikook - kesksuve ehedaim tunnus.

Kogus: üheksale
Valmistusaeg: 40-60 min

Koostisosad
PÕHI
120 g Või
2 g Sool
90 g Tuhksuhkur
15 g Mandlijahu
1 tk Muna
240 g Nisujahu
TÄIDIS
2 tk Muna
200 ml Rõõsk koor 35%
85 g Suhkur
Vanill
300 g Tikrid

Valmistamine
1. Kuumuta ahi 180 kraadini. Sega pehme või, sool, tuhksuhkur, mandlijahu, muna ja 60 g jahu. Kui mass on ühtlane, lisa 180 g jahu ja sega kiirelt, vältides ülesegamist. Pane tainas kilesse ja jäta 20 minutiks külmkappi puhkama.
2. Rulli tainas 3–4 mm paksuseks ja tõsta 20 cm läbimõõduga küpsetusvormi. Lase sügavkülmas 10 minutit seista. Aseta tainale seejärel küpsetuspaber ja sellele kuivatatud herned, et tainas ei saaks vormis kerkida. Küpseta umbes 10 minutit, kuni servad hakkavad kuldseks tõmbuma. Võta herned ja küpsetuspaber ära ning küpseta põhja veel mõni minut, kuni ka keskmine osa hakkab kergelt kuldseks tõmbuma.
3. Sega omavahel munad, vahukoor, suhkur ja maitse järgi vanilli. Vala puhastatud tikrid koogipõhjale ja kata muna-kooreseguga. Küpseta 180 kraadi juures 35–40 minutit, kuni täidis on tahenenud ja tikrid pehmed. Enne serveerimist lase veidi jahtuda.