Praetud ahvenafilee greibi ja Hollandi kastmega
Gluteenivabad retseptid
18. juuli 2016, 04:36

Praetud ahvenafilee greibi ja Hollandi kastmega

Roosa greip värskendab kuulsat rammusat kastet. Roa juurde sobib väga hästi aurutatud spargelkapsas, mille võib samuti kastmega üle valada.

Kogus: neljale
Valmistusaeg: 20-40 min

Koostisosad
600 g Nahaga ahvenafilee
2 tl Õli
Sool
Must pipar
HOLLANDI KASTE GREIBIGA
0.5 tk Värskelt pressitud punase greibi mahl
5 tk Musta pipra tera
1 tk Loorberileht
0.5 tk Punane greip
80 g Või
2 tk Suur munakollane
1 spl Rõõsk koor 35%

Valmistamine
1.  Pane greibimahl, pipraterad ja loorberileht väikesse kastrulisse ja kuumuta 1–2 minutit, kuni vedelik väheneb poole võrra. Seda peaks olema umbes 1,5–2 sl.
2. Tükelda greip sektoriteks ja pane köögipaberile.
3. Sulata või. Kalla kuumutatud mahl kuumakindlasse nõusse ja vispelda juurde munakollased. Pane nõu kuumale veevannile ja kuumuta vispeldamist jätkates, kuni munakollasesegu pakseneb ja muutub kreemjaks.
4. Tõsta nõu veevannilt ära ja vispelda vähehaaval hulka sulavõi. Maitsesta kaste soola ja pipra ning soovi korral ka greibimahlaga. Vispelda hulka vahukoor ja sega sisse tükeldatud greip.
5. Lõika kalafilee 4 tükiks, maitsesta tükid soola ja pipraga.
6. Kuumuta õli pannil ja prae kala, nahk allpool, 4–5 minutit või seni, kuni kalafilee on peaaegu kogu ulatuses värvi muutnud. Keera ringi ja prae veel 30 sekundit. Serveeri Hollandi kastmega.