Gluteenivabad retseptid

Lehtkapsapesto 

Kristina Efert, 18. juuli 2016, 04:15
LehtkapsapestoFoto: Triin Raa

Koostisosad
85 g Lehtkapsas
3 tk Küüslauguküüs
80 g Mandlid
80 g Viilutatud parmesan
1 tk Värskelt pressitud sidruni mahl
1 tl Sool
130 ml Oliiviõli

Valmistamine
300 ml purk
1. Eemalda lehtkapsal kõva roots ja rebi lehed väiksemaks. Pese lehed voolava vee all ja kuivata need salativurris.
2. Pane kõik koostisosad (v.a oliiviõli) köögikombaini ja vurista tükiliseks pastaks. Seejärel lase kombainil madalatel pööretel käia ning nirista juurde oliiviõli. Kontrolli maitset.
3. Tõsta pesto purki ja vala peale õhuke kiht oliiviõli. Pesto säilib külmikus umbes nädala.