Kiudainerikkad toidud

Mureli-clafoutis 

Rita Osa, 11. juuli 2016, 05:42
Mureli-clafoutisFoto: Hanna Odras
Seda Prantsuse köögi hõrgutist on naeruväärselt lihtne valmistada. Naudi küpsetist soojalt pühapäevahommikuste pannkookide asemel.

Koostisosad
300 g Murelid
2 tk Suur muna
80 g Suhkur
0.5 tk Vanillikaun (või 1 tl vanillsuhkrut)
90 g Nisujahu
150 ml Piim
30 g Sulatatud või
1 tl Tuhksuhkur
Või vormi määrimiseks

Valmistamine
1. Määri 20 cm kinnise koogivormi põhi ja servad sulavõiga ja raputa üle 1 sl suhkruga. Lao kividest puhastatud murelid vormi põhja.
2. Klopi kausis lahti munad, lisa 80 g suhkrut ja vanillikaunaseemned või vanillsuhkur. Lisa munasegule vaheldumisi sõelutud jahu ja piim. Viimasena kalla juurde sulatatud või.
3. Vala segu murelitele ja küpseta 180-kraadises ahjus 30–35 minutit. Lase veidi jahtuda ja puista üle tuhksuhkruga.
HEA TEADA!
Ära kasuta küpsetamiseks lahtikäivat koogivormi, kuna tainas on nii vedel, et valgub vormi vahelt välja. Murelite asemel võid kasutada kirsse, ploome, vaarikaid jms.

TOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee