Kiudainerikkad toidud

Rabarberi-purukook 

Rita Osa, 11. juuli 2016, 04:34
Rabarberi-purukook Hanna Odras
See tagasihoidliku välimusega magustoit on tegelikult imemaitsev ja kiire valmistada.

Koostisosad
1 kg Rabarber
1 dl Fariinsuhkur
2 dl Valge suhkur
2 tl Kaneel
KATE
2 dl Kiirakerahelbed
3 dl Nisujahu
2 dl Fariinsuhkur
200 g Või

Valmistamine
1. Määri keraamiline ahjuvorm võiga. Puhasta rabarberid ja lõika 6 cm kangideks. Paksemad varred võid enne pooleks või kolmeks lõigata. Kata vormi põhi rabarberitükkidega ning puista üle fariin- ja tavalise suhkru segu ning kaneeliga.
2. Sega omavahel kiirkaerahelbed, jahu ja fariinsuhkur. Lõika sinna peale külma või tükid ja näpi sõrmedega läbi. Puista puru rabarberitele ja küpseta 200-kraadise ahju ülaosas 20–30 minutit, kuni koogi pind on kuldpruun ja rabarberivedelik hakkab purukatte äärest kergelt välja mullitama.
3. Üleküpsetamisel jääb rabarber moositaoline, maitsvam on ta siis, kui veel kergelt hambale vastupanu osutab. Söö kuumalt või külmalt koos vanillijäätisega.

PÄEVATOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee