Rabarberi-purukookFoto: Hanna Odras
Kiudainerikkad toidud
11. juuli 2016, 04:34

Rabarberi-purukook

See tagasihoidliku välimusega magustoit on tegelikult imemaitsev ja kiire valmistada.

Koostisosad
1 kg Rabarber
1 dl Fariinsuhkur
2 dl Valge suhkur
2 tl Kaneel
KATE
2 dl Kiirakerahelbed
3 dl Nisujahu
2 dl Fariinsuhkur
200 g Või

Valmistamine
1. Määri keraamiline ahjuvorm võiga. Puhasta rabarberid ja lõika 6 cm kangideks. Paksemad varred võid enne pooleks või kolmeks lõigata. Kata vormi põhi rabarberitükkidega ning puista üle fariin- ja tavalise suhkru segu ning kaneeliga.
2. Sega omavahel kiirkaerahelbed, jahu ja fariinsuhkur. Lõika sinna peale külma või tükid ja näpi sõrmedega läbi. Puista puru rabarberitele ja küpseta 200-kraadise ahju ülaosas 20–30 minutit, kuni koogi pind on kuldpruun ja rabarberivedelik hakkab purukatte äärest kergelt välja mullitama.
3. Üleküpsetamisel jääb rabarber moositaoline, maitsvam on ta siis, kui veel kergelt hambale vastupanu osutab. Söö kuumalt või külmalt koos vanillijäätisega.