MangoparfeeFoto: Hanna Odras
Gluteenivabad retseptid
11. juuli 2016, 05:18

Mangoparfee

Kuldkollane ja külluslikult mangone pooljäätis on suvekuumuses jahutav.

Koostisosad
850 g Mangopüree
1 purk Kondenspiim
1 tk Värskelt pressitud sidruni mahl
200 ml Rõõsk koor 35%

Valmistamine
1. See jäätis valmib ilma spetsiaalse masinata. Sega kausis omavahel mangopüree ja kondenspiim, lisa sidrunimahl. Vahusta 35% koor ja sega õrnalt mangosegusse.
2. Kata kauss kaane või toidukilega ja aseta 1,5–2 tunniks sügavkülma. Nüüd peaksid kausi ääred juba külmunud olema. Vahusta jäätist käsimikseriga mõni hetk, et lõhkuda suured jääkristallid.
3. Aseta kauss veel tunniks külma. Korda mikserdamist ja vala nüüd mangojäätis keeksivormi. Kata toidukilega ja aseta järgmise päevani sügavkülma.
4. Serveerimiseks lase jäätisel veidi aega toatemperatuuril seista ja kalluta see siis alusele. Kaunista suvemarjadega.