Kiudainerikkad toidud

Rabarberikrõbedik mõne maasika ja suhkrustatud ingveriga 

Carita Vaikjärv, 11. juuli 2016, 01:49
Rabarberikrõbedik mõne maasika ja suhkrustatud ingveriga Krõõt Tarkmeel

Kogus: viiele
Valmistusaeg: 40-60 min

Koostisosad
1 kg Rabarber, kooritud ja suurteks kuubikuteks lõigatud
200 g Pehme pruun suhkur
1 tk Värskelt pressitud apelsini mahl ja riivitud koor
100 g Nisujahu
100 g Külm või
100 g Kaerahelbed
Tükeldatud suhkrustatud ingver maitse järgi
Maasikad
Jäätis

Valmistamine
1. Kuumuta ahi 180 kraadini. Pane rabarber ja pool suhkrust potti. Lisa apelsinimahl ja riivitud apelsinikoor. Aseta potile kaas peale, aja keema ning hauta paar minutit. Võta kaas ära ja hauta veel 5 minutit. Tõsta ahjuvormi ning laota ühtlaselt laiali. Poeta ka peotäis maasikaid seltsiks.
2. Krõbediku katteks näpi sõrmede vahel jahu ja või puruseguseks, sega juurde kaerahelbed, ülejäänud suhkur ja suhkrustatud ingver. Raputa purusegu rabarberitele ja küpseta ahjus u 40 minutit või kuni rabarber hakkab mullitama ning purukate on pealt kuldne.
3. Serveeri jäätisega.

PÄEVATOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee