Ahjukuivatatud tomatidFoto: Triin Raa
Kristina Efert 18. juuli 2016 03:44

Koostisosad
750 g Kirsstomatid
4 tk Küüslauguküüs
2 spl Kapparid
Oliiviõli
Tüümiani- ja rosmariinioksakesed
Sool

Valmistamine
1 ahjuplaaditäs
1. Kata ahjuplaat küpsetuspaberiga. Lõika kirsstomatid pooleks ja lao need, lõikepind ülevalpool, ahjuplaadile.
2. Viiluta küüslauguküüned õhukeselt ja puista koos kapparitega tomatite sekka. Nirista tomatid üle oliiviõliga, lisa näpuotsaga soola ning puista peale tüümiani- ja rosmariinioksakesi.
3. Küpseta 120-kraadises ahjus umbes 3 tundi. Säilita ahjukuivatatud tomateid külmkapis klaaspurgis oliiviõliga kaetult.