Haugi-suvikõrvitsakotletid ürdimajoneesigaFoto: Britt Paju
Kalatoitude retseptid
11. juuli 2016, 04:43

Haugi-suvikõrvitsakotletid ürdimajoneesiga

Kotletid on maitsvad nii soojalt kui ka külmalt. Kui eelistad piknikul süüa pigem sooja toitu, pista ahjusoojad kotletid termospotti.

Koostisosad
500 g Haugifilee
250 g Suvikõrvits
1 tl Sool
10 cm Porrujupp
1 tk Muna
3 spl Hapukoor
1 tl Meresool
1 tl Hakitud maitseroheline (till, petersell)
Või ja oliiviõli praadimiseks
5 spl Speltapüül või nisujahu paneerimiseks
Sidrunimahl
ÜRDIMAJONEES
0.5 tk Küüslauguküüs
1 peotäis Maitseroheline
4 spl Oliiviõli
Sidrunimahl
Sool
1 dl Kvaliteetne majonees

Valmistamine
u 25 väikest kotletti
1. Riivi suvikõrvits peenema riiviga, sega 1 tl soolaga ja tõsta kõrvale. Sulata pannil 1 sl võid ja kuumuta selles  porruviile, kuni need on pisut pehmenenud.
2. Eemalda võimalikud kalaluud. Tükelda kala ning töötle köögikombainis ühtlaseks massiks. Lisa porru, muna, hapukoor ja sool.
3. Pigista riivitud suvikõrvitsast vesi välja ja lisa pool suvikõrvitsakogusest teistele koostisainetele. Töötle köögikombainis veel paar minutit. Sega hulka ülejäänud suvikõrvits ja maitseroheline, vormi märgade käte vahel u 3 cm läbimõõduga pallid ja vajuta kergelt lapikuks.
4. Paneeri kotletid jahus ja pruunista või-õlisegus keskmisel kuumusel mõlemalt poolt paar minutit. Kui kõik kotletid on pruunistatud, pista need veel 5 minutiks 180kraadisesse ahju. Valmis kotlettidele piserda pisut sidrunimahla ning puista vajadusel soola ja ka maitserohelist
Ürdimajonees
Haki ürdid ja vala sügavamasse nõusse. Lisa õli, sool, sidrunimahl ja hakitud küüslauk ning töötle saumikseriga ühtlaseks. Vajadusel lisa veel pisut õli. Sega ürdiõli majoneesiga ja serveeri koos haugisuvikõrvitsakotlettidega.