Foto: Kristi Metsa
Gluteenivabad retseptid
11. juuli 2016, 04:27

Aniisine vaarika-virsikusupp

Pisut orientaalse maitsenüansi annab supile võrratu tähtaniis. Vaarikpunast suppi serveeri kindlasti läbipaistvas kausis või pokaalis, et küpset värviilu saaks täies hiilguses nautida.

Kogus: kuuele
Valmistusaeg: üle 60 min
15 minutit + 1 tund jahtumiseks

Koostisosad
0.7 l Vesi
2 dl Suhkur
3 cm Värske ingver
2 tk Kuivatatud tähtaniis
0.7 l Värsked vaarikad
3 tk Värsked või kompotivirsikud
0.5 tk Värskelt pressitud sidruni mahl ja riivitud koor

Valmistamine
1. Vala potti vesi ning lisa suhkur, väga väikeseks tükeldatud ingver, tähtaniisid, 0,5 l vaarikaid ja riivitud sidrunikoor. Kuumuta keemiseni, keeda madalal kuumusel 10 minutit ja tõsta pott pliidilt.
2. Eemalda tähtaniisid ja suru ülejäänud massist pudrunuia abil marjamahl välja. Lisa sidrunimahl ja tõsta supp vähemalt tunniks külmkappi jahtuma.
3. Lõika virsikud õhukesteks viiludeks ja jaga koos ülejäänud värskete vaarikatega portsjonitele.