Kookose-seenesuppFoto: Britt Paju
Gluteenivabad retseptid
11. juuli 2016, 04:06

Kookose-seenesupp

See supp meenutab taipärast Tom Kha’d, kuid ei sisalda liha. Paksoi ehk Hiina lehtnaeris lisab supile mõnusat krõmpsu, kuid selle kasutamine ei ole hädavajalik. Kui kõiki sidrunheinavarsi korraga ära ei tarvita, siis viiluta need ja säilita sügavkülmas. Kahvrilaimi leiad vürtsipoodidest enamasti kuivatatult või sügavkülmutatult. Ka laimikoor sobib supi maitsestamiseks, kuid tulemus jääb pisut erinev.

Kogus: kahele
Valmistusaeg: 20-40 min

Koostisosad
4 dl Kookospiim
3 dl Köögiviljapuljong
3 tk Sidrunheinavars
2 tk Punane tšillikaun
3 tk Kahvrilaimi leht või jupp õhukeselt kooritud laimikoor
3 tk Küüslauguküüs, hakitud
4 tk Ingveriviil
5 tk Rohelise sibulavarre valge osa, hakitud
100 g Värsked seened: shiitake, pruunid šampinjonid, enoki vms
1 tk Paksoi (soovi korral)
1 dl Herned (külmutatud) või suhkruhernekaunad (1 peotäis)
1 peotäis Spinat
0.5 tk Värskelt pressitud laimi mahl
1 spl Sojakaste
Serveerimiseks koriandrilehed

Valmistamine
1. Vala potti kookospiim, puljong, sidrunheina muljutud ja viilutatud heledam alumine osa, tšilli, laimilehed, küüslauk, ingver ja sibul.
2. Keeda 5 minutit kaaneta, seejärel kata pott kaanega, keera kuumus maha ja lase supil 10 minutit haududa.
3. Vahepeal viiluta seened ja lõika paksoi viiludeks või pikkupidi neljaks sektoriks. Kurna supivedelik ja vala tagasi potti, lisa seened, herned ja paksoi ning keeda veel paar-kolm minutit. Võta pott tulelt ja sega juurde spinatilehed, laimimahl ja sojakaste.
4. Maitsesta vajadusel soola ja näputäie pruuni suhkruga. Serveerimisel puista peale koriandrilehti ja soovi korral mõned tšilliviilud.