Värsked aedoad sinepi-palsamiäädika marinaadisFoto: Jaan Heinmaa
Gluteenivabad retseptid
11. juuli 2016, 05:47

Värsked aedoad sinepi-palsamiäädika marinaadis

Värsked rohelised aedoad õrnas kastmes on tõeline gurmeeroog! Naudi koos jahutatud valge veini ja jämedast jahust seemnesaiaga.

Kogus: neljale
Valmistusaeg: 20-40 min

Koostisosad
800 g Värsked aedoad
4 tk Šalottsibulad
5 spl Valge palsamiäädikas
2 spl Teraline sinep
8 spl Oliiviõli
1 tk Väike punane tšillikaun
0.5 tl Sool
Purustatud must pipar
1 tl Suhkur

Valmistamine
1. Pese oad, nõruta ja lõika otsad ära. Lase vesi sobiva suurusega potis keema, lisa oad ja keeda umbes 10 minutit. Oad peaksid jääma pisut krõmpsuvad. Puhasta šalottsibulad ja haki peeneks.
2. Sega kokku palsamiäädikas, sinep ja 8 sl ubade keeduvett. Lisa segades hulka oliiviõli. Lõika tšillikaun pooleks, eemalda seemned ja valge sisu. Haki viljaliha peeneks ja lisa marinaadile. Maitsesta leem soola, pipra ja suhkruga ning vala soojadele, juba nõrutatud ubadele. Sega hästi läbi ja serveeri kohe.
3. Võid oad ka marinaadi seisma jätta ja süüa neid paari järgmise päeva jooksul.