Gluteenivabad retseptid

Oasalat grillitud tuunikalaga 

Lia Virkus, 4. juuli 2016, 05:03
Oasalat grillitud tuunikalagaFoto: Jaan Heinmaa
Salatid on suveõhtute lemmikud. Grilli erilistel puhkudel peale tükike tuunikala, mis maitseb kui vasikaliha. Hõrk maitseelamus on garanteeritud.

Kogus: neljale
Valmistusaeg: kuni 20 min

Koostisosad
2 tk Värske tuunikala viil (a 200 g)
2 pk Rohelised oad (a 500 g)
1 purk Mustad või valged konservoad (400 g)
2 tk Varssellerivars
1 spl Oliiviõli
1 tl Helbesool
Must pipar
250 g Kirss- või ploomtomatid
2 peotäit Värske spinat või muu roheline salat
SINEPIKASTE
2 tk Küüslauguküüs
2 spl Valge veini äädikas
3 spl Oliiviõli
1 spl Sinep
1 tl Meresool
Must pipar

Valmistamine
1. Keeda ube kergelt soolases vees 5 minutit. Nõruta sõelal. Sega kaanega purgis kokku kastmeained ja loksuta segamini. Kalla ubadele.
2. Pintselda tuunikala oliiviõliga üle, maitsesta soola ja pipraga, grilli mõlemalt poolt minut aega (grillil või grillpannil). Lase kalal “puhata” 5 minutit.
3. Sega omavahel kõik salatiained, laota vaagnale või taldrikutele. Tõsta igale portsjonile pool tükki tuunikala viilutatuna peale ja naudi kohe.

TOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee