Gluteenivabad retseptid

Selleri-avokaado toorsupp 

Lia Virkus, 4. juuli 2016, 04:43
Selleri-avokaado toorsuppFoto: Jaan Heinmaa
Suviselt värske kõhutäis, tulvil vitamiine-mineraalaineid.

Kogus: neljale

Koostisosad
400 g Varsseller
2 dl India pähklid
2 tk Küüslauguküüs
4 dl Vesi
1 tk Avokaado
Meresool
SERVEERIMISEKS
3 dl Seller (peenelt hakituna)

Valmistamine
1. Leota India pähkleid paar tundi kuni üle öö vees.
2. Lisa kõik koostisosad kannmikserisse (soovi korral säilita mõned viilud avokaadot serveerimiseks) ja töötle püreeks. Alusta aeglasemal režiimil ja töötlemise käigus suurenda kiirust. Blenderda suppi mõne aja, nii et see muutub kergelt soojaks.
3. Pane serveerimisklaaside põhja u 3/4 dl tükeldatud sellerit, vala peale supp ja sega kergelt. Serveeri kohe. Soovi korral võid supile tõsta õhukese viilu avokaadot ja raputada peale pisut purustatud pipart.