Grllitud peedid tüümianimarinaadisFoto: Jaan Heinmaa
Gluteenivabad retseptid
4. juuli 2016, 05:06

Grllitud peedid tüümianimarinaadis

Ürdi ja palsamiäädika marinaadis peedid maitsevad hästi, neid tuleb vaid piisavalt pikalt grillida. Seepärast tasub need ka üsna õhukesteks viiludeks lõigata. Kasuta mõnd valmis ürdisegu või komplekteeri ürdid oma maitse järgi. Hea lisand liha kõrvale.

Kogus: neljale
Valmistusaeg: üle 60 min
35–40 minutit + 25–30 minutit marinaadis

Koostisosad
0.75 dl Palsamiäädikas
0.5 dl Õli
1 tl Hakitud tüümian
1 tk Küüslauguküüs
0.5 tl Kuivatatud ürdisegu (tüümian, rosmariin, majoraan, basiilik, pune)
3 tk Keskmine peet

Valmistamine
1. Sega palsamiäädikas, õli, tüümian, purustatud küüslauk ja ürdid.
2. Koori peedid ja lõika õhukesteks viiludeks. Pane peediviilud pooleks tunniks marinaadi.
3. Pane peedid koos marinaadiga fooliumkarpi või fooliumile ja kata või sule. Grilli 25–30 minutit ehk kuni peedid on pehmed.