Gluteenivabad retseptid

Grilllõhe soja-meemarinaadis 

Pille Enden, 4. juuli 2016, 04:56
Grilllõhe soja-meemarinaadisFoto: Jaan Heinmaa
Lõhe maitseb alati hea ja on suveajal kerge kõhutäis. Kala on turvalisem grillida fooliumil.

Kogus: kuuele
Valmistusaeg: 20-40 min
15–25 minutit + 30 minutit külmkapis

Koostisosad
800 g Lõhefilee
MARINAAD
1 spl Sulatatud või
1 spl Oliiviõli
1 spl Mesi
1 tk Küüslauguküüs
1 spl Sojakaste, gluteenivaba

Valmistamine
1. Sega marinaadiks sulatatud või, õli, mesi, sojakaste ja peeneks hakitud küüslauguküüs. Pane lõhefilee kaanega karpi ja vala peale marinaad. Kata kaanega ja pane 30 minutiks külmkappi.
2. Võta lõhe marinaadist ja pane, nahapool all, fooliumile ja tõsta grillile.
3. Grilli keskmisel kuumusel kaane all, sõltuvalt filee paksusest 10–15 minutit, pintselda 2–3 korda marinaadiga.