Kogus: kuuele
Valmistusaeg: 40-60 min
Koostisosad
4 tk Broilerifilee
Sool
Must pipar
2 tk Porgand
1 tk Sibul
4 tk Apelsin
1 tk Laim
Õli praadimiseks
1 tl Suhkur
1 dl Valge vein
Valmistamine
1. Lõika broilerifileed paksemast otsast pooleks ning puista üle soola ja pipraga. Koori porgandid ja lõika õhukesteks viiludeks. Puhasta ja haki sibul. Pressi 3 apelsini ja laimi mahl välja, kokku peaksid saama umbes 4 dl tsitrusemahla.
2. Kuumuta õli pannil ja prae kanatükid keskmisel kuumusel mõlemalt poolt kuldpruuniks. Tõsta kõrvale. Pane pannile porgandid ja sibul ning pruunista paar minutit pannile jäänud praadimisvedelikus. Lisa tsitrusemahl, suhkur ja valge vein ning keeda kastet keskmisel kuumusel ilma kaaneta 7–8 minutit.
3. Nüüd vala kuum kaste ettevaatlikult blenderisse (või kõrgemasse kaussi, kui kasutad nuimikserit) ja püreesta. Vala tagasi pannile, maitsesta soola-pipraga ja tõsta kastme sisse kanatükid. Vala pannile ka praetud kanast imbunud vedelik, kata pann kaanega ja hauta madalal kuumusel 10–15 minutit.
4. Vahepeal koori neljas apelsin ja fileeri valge vahekest. Lõika vili sektoriteks ja need omakorda õhemateks viiludeks. Pane apelsiniviilud eraldi kaussi, sealt saavad sööjad värsket apelsini portsjonitele tõsta. Lisandiks sobivad täisterakuklid, samuti pruun riis.
Kommentaarid (0)