Kiudainerikkad toidud

Küpsetamata hommikubatoonid toormoosi ja chia-seemnetega 

Tuuli Mathisen, 27. juuni 2016, 05:00
Küpsetamata hommikubatoonid toormoosi ja chia-seemnetegaFoto: Tuuli Mathisen
Kõik teavad, et kuumutamata kujul on toiduained tavaliselt kõige kasulikumad. Samas lihtsalt lusikaga tooreid helbeid süüa ei tundu just liiga isuäratav. Siin on vahva ja lihtne retsept, kuidas neljaviljahelvestest vormida mõnusad ja väga tervislikud hommikubatoonid.

Koostisosad
2.5 dl Neljaviljahelbed
2 dl Kreeka pähklid
200 g Pehmed, peeneks hakitud datlid
1 tl Vanillsuhkur
0.5 tl Sool
1.5 dl Toormoos
2 spl Chia-seemned

Valmistamine
1. Tõsta neljaviljahelbed purustajasse ja töötle veidi väiksemaks. Lisa Kreeka pähklid ja töötle neidki, kuni järel on puru. Lisa vanillsuhkur, sool ja datlid ning töötle purustajas kõik ained ühtlaseks kleepuvaks massiks.
2. Tõsta kolm neljandikku saadud massist küpsetuspaberi või kilega vooderdatud vormi (20 x 20 cm) ja suru vastu vormi põhja ühtlaseks. Sega toormoos chia-seemnetega ja laota vormi surutud kihile. Puista peale järelejäänud puru ning tõsta vorm paariks tunniks jahedasse.
3. Enne serveerimist lõika vormist terava noaga paraja suurusega batoonid või tükid.

TOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee