Kevadroheline kodujuustutort
Eesti köök
27. juuni 2016, 02:16

Kevadroheline kodujuustutort

Tort mõjub värske ja kergena nagu kevadki. Karulauguga koostisained nii põhjas kui ka täidises annavad tordile hea küüslaugumeki.

Koostisosad
PÕHI
200 g Digestiivküpsised
100 g Saaremaa või karulauguga
TÄIDIS
200 g Külmutatud herned
400 g Kodujuust
200 g Saaremaa toorjuust karulauguga
200 g Kreeka jogurt
3 dl Värskelt hakitud ürdid (till, petersell, murulauk)
Sool
Sidrunipipar
0.5 tk Värskelt pressitud laimi mahl
200 g Rõõsk koor 35%
2 tl Roseepipraterad kaunistamiseks
8 lehte Želatiin

Valmistamine
12 tk
1. Purusta küpsised ja sega sulavõiga puruseks tainaks. Suru tainas 26 cm lahtikäiva koogivormi põhja ja hoia kuni täidise valmimiseni külmas.
2. Pane želatiinilehed külma vee sisse paisuma.
3. Blanšeeri külmutatud herneid 2 minutit soolaga maitsestatud keevas vees ja tõsta nõrguma.
4. Sega suures kausis kodu- ja toorjuust, jogurt, hakitud ürdid ja herned ning maitsesta.
5. Pigista laimist mahl välja ja lisa nii palju vett, et saad 0,5 dl vedelikku. Kuumuta vedelik ja lahusta selles želatiinilehed. Vala vedel želatiin peene nirena täidise hulka.
6. Vahusta koor pehmeks vahuks ja lisa õrnalt segades täidisele. Vala täidis vormi ja pane vähemalt 4 tunniks külmkappi tarduma.
7. Enne serveerimist puista peale nii terveid kui ka sõrmede vahel purustatud roseepiprateri.