Grillitud ananass maasikasalsa ja kookosvahugaFoto: Britt Paju
Gluteenivabad retseptid
13. juuni 2016, 04:25

Grillitud ananass maasikasalsa ja kookosvahuga

Kogus: neljale
Valmistusaeg: 20-40 min

Koostisosad
1 tk Ananass
2 spl Tume muscovado suhkur
0.5 tl Jahvatatud kaneel
MAASIKASALSA
100 g Maasikad
0.25 tk Laim
1 spl Hele suhkrusiirup või agaavisiirup
KOOKOSVAHT
400 ml Külm kookospiim
Värskelt riivitud laimikoor
2 spl Hele suhkrusiirup või agaavisiirup

Valmistamine
1. Koori ananass ja lõika sektoriteks, eemaldades viiludelt noaga ka kõvema sisuosa. Sega kokku suhkur ja kaneel ning puista ananassiviiludele. Sega ettevaatlikult ja lase u 30 minutit maitsestuda.
2. Lõika maasikad sektoriteks, piserda need laimimahlaga ja sega siirupiga. Pane kuni serveerimiseni külmkappi.
3. Ava kookospiimapurk alumiselt küljelt ja vala läbipaistev vedelik pealt ära. Vahusta kookoskoore tahkem osa, maitsesta see siirupiga ja lisa näpuotsatäis riivitud laimikoort.
4. Grilli ananassiviile keskmiselt kuumal grillil u 1 minut igalt küljelt. Serveerimiseks võid torgata igasse viilu grilltiku. Paku grillananassi koos maasikasalsa ja kookosvahuga. Kastmeks nirista peale marinaadivedelikku.
HEA TEADA!
Kookosvahu asemel võid kasutada ka harilikku vanillijäätist.