Külm püreesupp grillitud köögiviljastFoto: Jaan Heinmaa
Gluteenivabad retseptid
20. juuni 2016, 03:12

Külm püreesupp grillitud köögiviljast

Külm köögiviljasupp on palaval päeval jahutuseks ning kaloreid on selles üsna vähe.

Kogus: neljale
Valmistusaeg: 20-40 min
20 minutit + 10 minutit grillil või 20–25 minutit ahjus

Koostisosad
4 tk Suur koorega küüslauguküüs
2 tk Suur punane paprika
2 tk Suur kollane paprika
2 tk Keskmine suvikõrvits
1 tk Suur sibul
2 spl Õli
Sool
Must pipar
1.5 tl Jahvatatud köömned
4 dl Tomatimahl
1 dl Värskelt pressitud apelsinimahl
3 spl Sidrunimahl
2 spl Punane veiniäädikas
0.5 dl Hakitud koriander
1 tl Jahvatatud parika

Valmistamine
1. Lõika paprikad neljaks ja eemalda seemned. Lõika suvikõrvits pikuti u 1 cm viiludeks. Koori sibul ja lõika u 1 cm viiludeks. Pane köögiviljad fooliumalusele, nirista peale õli ja maitsesta soola-pipraga.
2. Grilli 10 minutit või küpseta ahjuvormis 225-kraadises ahjus 20–25 minutit.
3. Tõsta paprikad kaussi, kata kilega ja jäta 10 minutiks seisma.
4. Koori küüslauk ja paprikad. Lisa ülejäänud grillitud köögiviljadele. Lisa maitseained, tomati-, apelsinija sidrunimahl ning äädikas. Töötle blenderis või saumikseriga püreeks. Maitsesta soola ja pipraga. Sega hulka hakitud koriandrilehed.