Gluteenivabad retseptid

Kreekapärased lihapallid kartuliga 

Pille Enden, 20. juuni 2016, 03:33
Kreekapärased lihapallid kartuliga Jaan Heinmaa
Maitsekad lihapallid saavad kartulist mahlasust ja pehmust. Palle võid serveerida ka pitaleivas koos salati ja jogurtikastmega.

Kogus: neljale
Valmistusaeg: üle 60 min
30 minutit + 1 tund külmkapis

Koostisosad
1 tk Suur keedukartul
500 g Veisehakkliha
1 tk Muna
1 tk Väike hakitud sibul
1 tk Purustatud küüslauguküüs
1 tl Kuivatatud pune
1 spl Mündilehed
0.5 tl Must pipar
Praadimiseks õli
0.25 tl Jahvatatud kaneel
JOGURTIKASTE
4 dl Maitsestamata jogurt
2 spl Oliiviõli
1 tk Väike kurk
1 tk Tomat
1 spl Hakitud mündilehed
2 tk Küüslauguküüs
Sool
Must pipar

Valmistamine
1. Riivi kartul peene riiviga, sega hakkliha hulka koos muna ja maitseainetega. Klopi hästi läbi. Pane tunniks külmkappi.
2. Vormi väikesed pallid ja küpseta pannil õlis igast küljest pruuniks. Nõruta majapidamispaberil. Kastme jaoks sega jogurti hulka õli, riivitud kurk, hakitud tomat, purustatud küüslauk ja hakitud mündilehed.
3. Maitsesta soola ja pipraga. Lase külmkapis vähemalt pool tundi maitsestuda. Serveeri lihapallide juurde.

PÄEVATOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee