Suvine kartulisalatFoto: Jaan Heinmaa
Gluteenivabad retseptid
20. juuni 2016, 04:58

Suvine kartulisalat

Suvises salatis on värsketel kartulitel ka värsked kaaslased. Serveerimisel lisa veel ohtralt värsket maitserohelist.

Kogus: neljale
Valmistusaeg: kuni 20 min

Koostisosad
750 g Keedetud värsked kartulid
400 g Rohelised oad
450 g Külmutatud herned
2 tk Avokaado
100 g Redised
0.5 tk Värskelt pressitud sidruni mahl
KASTE
3 dl Majonees
1.5 dl Keefir
1 spl Dijoni sinep
2 spl Hakitud mündilehed
Suhkur
Sool
Must pipar

Valmistamine
1. Sega kastme ained. Keeda oad soolakas vees u 10 minutiga pehmeks, nõruta.
2. Viiluta kartulid. Sega kartulitega oad, külmutatud herned ja lisa viilutatud redised.
3. Koori ja viiluta avokaadod, piserda peale sidrunimahla, pane salatile.
4. Nirista peale kaste. Vahetult enne serveerimist sega läbi.