Pidulik ahjuroog jaanalinnumunastFoto: Jaan Heinmaa
Epp Mihkels 20. juuni 2016 04:39
Kui oled jaanalinnumuna avanud, saab sellest valmistada mitu rooga. Klopi muna kausis kergelt ühtlaseks massiks, nii on seda hea kaaludes mõõta. See roog siin sobib väga hästi pidulikuks õhtusöögiks ja kõrvale passib hästi kerge roheline värske salat.

Kogus: viiele
Valmistusaeg: 20-40 min

Koostisosad
600 g Munamass
2 dl Rõõsk koor 35%
2 spl Maitsestamata toorjuust
200 g Kuumsuitsuforell või -lõhe
1 tk Paprika
1 dl Hakitud roheline sibul
30 g Võitükid
Sool
Must pipar
Või vormi määrimiseks
Serveerimiseks kalamari (soovi korral)

Valmistamine
1. Lõika paprika väikesteks kuubikuteks. Murenda puhastatud suitsukala tükikesteks. Klopi munamass vahukoore ja toasooja toorjuustuga ühtlaseks. Maitsesta soola ja pipraga, kuid ole soolaga ettevaatlik, sest ka kalast eraldub küpsedes soola.
2. Määri ümmargune ahjuvorm korralikult võiga ja vala munamass vormi. Puista sinna ühtlaselt ka tükeldatud kala, paprika ja roheline sibul. Tõsta peale kuubikuteks lõigatud võitükid.
3. Küpseta 180-kraadises ahjus 20‒25 minutit, olenevalt ahju intensiivsusest, kuni roog on kuldne. Serveerimisel tõsta kaunistuseks peale kalamarja, milleks sobib heeringa- või merivarblasemari.