Tulised põrsavardad marineeritud punase sibulagaFoto: Jaan Heinmaa
Gluteenivabad retseptid
13. juuni 2016, 04:02

Tulised põrsavardad marineeritud punase sibulaga

Valmista marinaad kas mahedam või hoopis mõnusalt tšilline. Marineeritud punasibulaga on see hõrk maitseelamus.

Kogus: neljale
Valmistusaeg: üle 60 min

Koostisosad
1 tk Sea sisefilee (500-600g)
MARINAAD
1 dl Tšilliketsup või magusterav tšillikaste
0.5 tk Hakitud värske tšillipipar
1 dl Värskelt pressitud apelsini või sidruni mahl
Must pipar
2 spl Sojakaste, gluteenivaba
MARINEERITUD PUNANE SIBUL
2 tk Suurem punane sibul
0.5 dl Valge veini äädikas
1 dl Vesi
3 spl Suhkur
1 tk Loorberileht

Valmistamine
1. Leota puitvardaid tunnike külmas vees.
2. Kuumuta sibulamarinaadi ained kiirelt keemiseni, kuni suhkur lahustub. Koori ja viiluta sibulad ning kalla kuum marinaad peale. Lase jahtuda ja vähemalt tunnike maitsestuda.
3. Lõika seafilee u 2 cm paksusteks viiludeks. Sega marinaadiained omavahel ja kalla lihaviiludele. Lase maitsestuda kiirel puhul pool tundi, parem oleks tunnike kuni üle öö.
4. Torka fileed puitvarraste otsa ja grilli küpseks. Keera küpsemise ajal vardaid mitu korda. Serveeri marineeritud sibulatega.