Grillitud ürdikrevetid mangosalsagaFoto: Jaan Heinmaa
Gluteenivabad retseptid
13. juuni 2016, 04:22

Grillitud ürdikrevetid mangosalsaga

Grilli krevette koorituna või koorimata – viimasel juhul jääb koorimise rõõm sööjatele. Koorimata krevettide marinaadi võiks lisada ka hakitud värsket tšillit, kuna koorikust on marinaadil raske läbi imbuda. Kooritud krevette marineerides võiks selle ära jätta ning piisab vaid tunnisest marineerimisajast.

Kogus: neljale
Valmistusaeg: üle 60 min

Koostisosad
500 g Koorimata või kooritud krevetid
3 tk Hakitud küüsluguküüs
1 dl Magusterav tšillikaste
2 spl Hakitud petersell või koriander
Sool
0.5 dl Oliiviõli
2 spl Värskelt pressitud laimi mahl
MANGOSALSA
2 spl Oliiviõli
1 tk Hakitud sibul
1 spl Riivitud ingver
2 tk Purustatud küüslauguküüs
2 tk Kooritud ja kuubikutkas lõigatud küps mango
1 dl Värskelt pressitud apelsini mahl
1 spl Suhkur
1 tl Sool
0.5 tk Hakitud punane tšilli
1 peotäis Värske koriander

Valmistamine
1. Sega kausis krevettide marinaad ja lase külmas maitsestuda 1 tund (kooritud krevetid) kuni üle öö (koorimata krevetid).
2. Salsa jaoks kuumuta õli pannil, lisa sibul, ingver ja küüslauk, kuumuta, kuni sibul on pehmenenud. Lisa mangokuubikud ja apelsinimahl, sega hästi ja pane juurde ka ülejäänud ained. Kuumuta nõrgal kuumusel veel mõni minut, võta tulelt ja lase jahtuda. Lisa hulka hakitud koriander.
3. Torka krevetid varda otsa ja grilli tasasel tulel koorimata krevette u 10 minutit, koorituid vaid mõni minut mõlemalt poolt. Paku mangosalsaga.