Gluteenivabad retseptid

Vürtsikad rohelised oad küüslauguga 

Tuuli Mathisen, 13. juuni 2016, 04:12
Vürtsikad rohelised oad küüslaugugaFoto: Tuuli Mathisen
Oad nagu oad ikka, aga sellises vürtsikas koosluses justkui midagi hoopis põnevamat ja särtsakamat. Eelnev kiire blanšeerimine aitab ubades oma värvi ja vormi säilitada. Selline roog sobib hästi kas lisandina pearoa kõrvale või ka omaette kergemaks eineks.

Kogus: kahele
Valmistusaeg: kuni 20 min

Koostisosad
400 g Puhastatud ja pooleks lõigatud rohelised aedoad
3 tk Peeneks hakitud tšillipiprakaun
0.5 tl Sichuani pipar
3 tk Peeneks hakitud küüslauguküüs
1 cm Peeneks hakitud ingver
1 peotäis Hakitud roheline sibul
Õli vokkimiseks
Sool

Valmistamine
1. Esmalt blanšeeri oad. Selleks pane keema pott rohke veega, aseta keevasse vette oad ja keeda umbes minut. Kurna oad sõelaga.
2. Kuumuta vokkpannil õli. Voki ubasid keskmisel kuumusel umbes 5 minutit. Tõsta oad pannilt.
3. Lisa vokkpannile uus kogus õli ning voki tšillipipart ja Sichuani pipart kuni need muutuvad aromaatseks. Lisa küüslauk, ingver ja roheline sibul ning voki kiirelt läbi. Lisa rohelised oad, maitsesta soolaga ja kuumuta kõik veel läbi. Serveeri kohe.