Mahlakas arbuus maasikagaFoto: Tuuli Mathisen
Gluteenivabad retseptid
13. juuni 2016, 04:00

Mahlakas arbuus maasikaga

Suviselt mahlased arbuusid ja maasikad inspireerivad neid ka smuutidesse lisama. 

Kogus: kahele
Valmistusaeg: kuni 20 min

Koostisosad
5 dl Puhastatud arbuus
2.5 dl Maasikad (külmutatud)
0.7 l Kookospiim
30 tk Väike mündileht
Jääkuubikud (soovi korral)

Valmistamine
Legendi järgi pärinevad maasikad jumalanna Venuse pisaraist, mida ta valas Adonise surma pärast. Pisarate kokkupuutel maaga muutusid need südamekujulisteks maasikateks. Ka indiaanlased nimetasid maasikaid südameseemneteks. Needsamad südamekujulised maasikad aitavad ka tegelikult südamehaigusi ennetada, sisaldades kiudaineid ja kaaliumit, mis hoiab vererõhu kontrolli all. Smuutit saab muuta kreemisemaks mõne taimse piimaga, hästi sobib tervislikke rasvhappeid sisaldav kookospiim.

1. Puhasta ja tükelda arbuus ning pane blenderisse. Lisa maasikad, kookospiim, mündilehed ja jääkuubikud. Kui soovid mündisemat maitset, lisa münti julgelt juurde.
2. Blenderda algul jääpurustus- ja siis kiirel režiimil ühtlaseks.