Gluteenivabad retseptid

Lillkapsa-seemnemuffinid 

Tiina Lebane, 6. juuni 2016, 04:42
Lillkapsa-seemnemuffinidFoto: Jaan Heinmaa
Suurepärane tervislik amps, kus jahu asemel on kasutatud erinevaid seemneid. Magusmõrkjas lillkapsas sobib ideaalselt juustu ja küüslaugu kooslusega. Ühtmoodi maitsvad on muffinid nii soojalt kui külmalt. Ampsa eelroaks või paku koos valge veiniga peolaua juustuvaagnal.

Koostisosad
800 g Puhastamata lillkapsas
3 k Küüslauguküüs
5 spl Paks maitsestamata jogurt
100 g Gouda või Emmentali juust
2 t Muna
2 tk Munavalge
1 tl Sool
0.5 tl Must pipar
1 spl Kooritud kanepiseemned
1 spl Purustatud linaseemned
2 spl Päevalilleseemned

Valmistamine
12 tk
1.  Puhasta lillkapsas, lõika tükkideks ja hauta soolaga maitsestatud vees pehmeks.
2. Vala vesi ära ja tambi kapsas pudrunuiaga läbi. Lisa purustatud küüslauguküüned, 2 muna, riivitud juust, jogurt ja seemned ning sega tainaks. Maitsesta soola ja pipraga. Vahusta munavalged kõvaks vahuks ja sega ettevaatlikult taina hulka.
3. Jaga tainas 12 avaga muffinipanni ja küpseta eelsoojendatud 200-kraadises ahjus 35–40 minutit, kuni muffinid on pealt kuldkollased. Jahuta 15 minutit ja tõsta siis ettevaatlikult vormist välja.