Endiiviasalat juustu ja kreeka pähklitega
Kogus: neljale
Valmistusaeg: 40-60 min
15 minutit + 30 minutit salatilehtede külmas vees hoidmiseks
Koostisosad
3 tk Suurem endiivia
160 g Hea juust, nt Valio Kuninga Gouda
2.5 dl Kreeka pähklid
SALATIKASTE
1 tl Teraline sinep
2 spl Valge veini äädikas
6 spl Oliiviõli
1 tk Šalottsibul
1 tk Küüslauguküüs
Sool
Piprasegu
Valmistamine
1. Eralda endiivialehed ja hoia neid 20–30 minutit külmas vees.
2. Vahepeal valmista salatikaste. Sega sinep ja äädikas ning klopi peenikese nirena hulka oliiviõli. Lisa õhukeselt viilutatud sibul ja pressitud küüslauk ning maitsesta soola ja julgelt ka pipraga.
3. Lõika juust kuubikuteks ja murra suuremad pähklitükid sõrmede vahel väiksemaks. Nõruta endiivialehed ja lõika ristisuunas 4–5 mm laiusteks ribadeks.
4. Tõsta kõik salatiained sobiva suurusega kaussi, vala kaste peale ja sega läbi.
Kommentaarid (0)