Särts ja soojendav bulgur kanagaFoto: Hele-Mai Alamaa
Kiudainerikkad toidud
23. mai 2016, 05:31

Särts ja soojendav bulgur kanaga

Vürtsikas ja tummine suutäis. Soojalt on see üks korralik pajaroog, külmalt kutsun salatiks. Selle retsepti tõin oma armsa Marika Blossfeldti juurest Polli talust. Pisut tuunimist ja sai selline roog.

Kogus: neljale
Valmistusaeg: 20-40 min

Koostisosad
500 g Kanafilee
1 tk Suur punanae sibul
4 tk Küüslauguküüs
1 tk Paprika
5 tk Noor porgand
1 punt Petersell
Kookosrasv praadimiseks
2 dl Bulgur
1 peotäis Tumedad rosinad
1 peotäis Kalamata oliivid
MARINEERIMISEKS
Kaneel
Cayenne'i pipar
Vürtsköömned
Tšillipulber
Paprikapulber
Sool
Must pipar
Sidrunimahl

Valmistamine
1. Lõika kanafilee parajateks ribakesteks. Sega vürtsid kokku, mudi kana sellega ja jäta veidikeseks seisma.
2. Valmista bulgur vastavalt juhendile. Loputa korralikult külma vee all, keeda 10–15 minutit, kuni vesi on imendunud. Lisa pisut soola.
3. Nüüd prae kanafilee kiirelt kookosrasvas, mis annab mõnusa maitsenüansi. Kui kookosrasva ei juhtu olema, võid muidugi kasutada tavalist õli. Et muuta kana maitsvamaks ja mahlasemaks, pigista praadimise lõpus otse pannile sidrunimahla.
4. Teisel pannil prae kookosrasvas parajaks hakitud ja ribastatud aedviljad. Võid neid muidugi praadida ka koos kanaga, aga mulle meeldib eraldi palju rohkem, sest siis on erinevad maitsed süües paremini tajutavad.
5. Maitsesta aedvilju soolaga. Viimasena lisa hetkeks pannile ka hakitud petersell.
6. Kurna oliivid ja vala rosinatele korraks kuum vesi kaela. Hoia pisut ja nõruta.
7. Kalla kõik suuremasse kaussi kokku. Keedetud bulgur, kana ja aedviljad koos praadimisrasvaga. Lisa rosinad ja oliivid. Tõsta segamini, lase maitsetel tõmmata.
8. Bulguri, kinoa, kikerherneste, ubade ja kuskussi juures meeldib mulle eriti see, et need saab ette valmis teha, tööle kaasa võtta, mitu päeva süüa. Rohelise salatiga on amps ja korras.