Türgi oad ja suhkruherned, tegelikult ikka kartulisalatFoto: Hele-Mai Alamaa
Gluteenivabad retseptid
23. mai 2016, 06:06

Türgi oad ja suhkruherned, tegelikult ikka kartulisalat

See salat tuli minu juurde ühel unetul ööl. Kui ma ei saa und, siis millele ma mõtlen? Loomulikult sellele, mida
süüa teha! Mis võiks millega sobida? Mida parasjagu turul on ja mida saaks sellest kokku keerata? Ja tol ööl mõtlesin, mida teha oma armsale Mardile sünnipäevaks.

Koostisosad
1 kg Värsked keedetud kartulid
200 g Suhkruhernekaunad
200 g Türgi oad
4-5 tk Värske soolakurk
1 peotäis Rohelised herned
Sool
Praadimiseks õli ja killuke võid
KASTE
500 g Maitsestamata jogurt
2 tk Sidrun
1 dl Hea oliiviõli
2 tk Küüslauguküüs
1 punt Värske piparmünt
Sool
Must pipar
Suhkur või vahtrasiirup

Valmistamine
1. Keeda kartulid koorega, auruta ube kiirelt. Prae suhkruhernekaunad kergelt ja maitsesta soolaga. Puhasta herned ja viiluta soolakurgid.
2. Vispelda kaste. Haki roheline hästi-hästi peeneks, küüslauk samuti, ja sega kastmesse. Maitsesta soolapipraga. Kindlasti lisa pisut suhkrut, seda jogurt ikka tahab. Kasuta ka sidrunikoort, see annab väga mõnusa meki.
3. Sega kõik kokku ja mõnule päikeselaigus. Palju õnne sünnipäevaks või ükskõik milliseks päevaks!