Metsaseenešarlott
Kiudainerikkad toidud
23. mai 2016, 04:56

Metsaseenešarlott

Šarlott võib olla ka soolane. Üsnagi lihtsalt valmiv tort on eriti ahvatlev seenesõpradele. Maitse soolaseeni ja kui need on väga soolased, siis leota eelnevalt.

Koostisosad
1 tk Sibul
2 tl Veiniäädikas
300 g Soolaseened
3 tk Keedetud muna
Hakitud petersellilehed
6 tk Želatiinileht
0.5 dl Piim
500 g Hapukoor
600 g Vormileib
Sool
KAUNISTUSEKS
2 dl Hapukoor (või 1 dl vahukoor + 1 dl hapukoor)
1 tk Keedetud muna
Väikesed soolaseened
Sool
Must pipar

Valmistamine
8tk
1. Haki sibul ja kalla peale nii palju keevat vett, et sibul on kaetud. Lisa äädikas ja jäta 10 minutiks seisma. Äädikavees seismine võtab sibulalt teravuse. Loomulikult võid soovi korral kasutada ka toorest sibulat.
2. Haki seened (pane mõned ilusamad kaunistamiseks kõrvale) ja munad ning sega läbi nõrutatud sibula ja hakitud petersellilehtedega.
3. Pane želatiinilehed 10 minutiks külma vette likku, pigista kuivaks ja lahusta kuumas piimas. Sega želatiin hapukoorega, kalla hapukoor tükeldatud ainetele ja sega läbi.
4. Kata kauss või vorm toidukilega nii, et kile ulatub ka vormi katma. Lõika leivaviiludelt koorik ära. Kata kausi põhi ja ääred leivaviiludega. Kalla seenesegu vormi. Lao peale leivaviilud ja kata pealt toidukilega. Hoia üle öö külmkapis.
5. Kummuta šarlott vormist välja. Vahusta rõõsk koor ja sega hapukoorega, maitsesta soola ja pipraga. Kata tort seguga ning kaunista hakitud muna ja seentega.