Kiudainerikkad toidud

Ahjus üleküpsetatud tomatisupp suitsukana ja juustuga 

Tuuli Mathisen, 30. mai 2016, 03:25
Ahjus üleküpsetatud tomatisupp suitsukana ja juustugaFoto: Tuuli Mathisen
Tomatine supp sulajuustukatte all saab lõppviimistluse ahjus grillielemendi all. See on mõnus vaheldus tavapärastele pastaroogadele.

Kogus: neljale
Valmistusaeg: 20-40 min

Koostisosad
100 g Fusill-pasta
1 tk Hakitud sibul
3 tk Hakitud küüslauguküüs
Kuivatatud pune
2 spl Tomatipasta
400 g Purustatud tomatid
5 dl Kanapuljong
100 g Riivitud parmesan
200 g Tükeldatud suitsukanaliha
Värske basiilik
Sool
Must pipar
Suhkur
Õli

Valmistamine
1 Keeda fusilli vastavalt pakendil olevale õpetusele. Tõsta kõrvale. Kalla pannile õli ja prae sibulat keskmisel kuumusel mõni minut. Lisa pune ja küüslauk, maitsesta soola ja pipraga ning hauta veel mõni minut. Sega juurde tomatipasta, kuumuta läbi ning lisa siis purustatud tomatid ja kanapuljong. Sega läbi, lase keema
tõusta ja hauta ilma kaaneta umbes 20 minutit. Püreesta tomatikaste, maitsesta, vajadusel lisa veidi suhkrut ja lisa siis sinna sisse umbes pool riivitud parmesanist.
2. Tõsta ahjukindlate supikausside põhja keedetud fusilli, kalla peale veidi tomatisuppi, sinna peale aseta tükeldatud kanatükke ning kõige peale jaota ülejäänud parmesan. Aseta mõneks minutiks ahju grillielemendi alla, kuni juust on sulanud. Serveeri kohe ja serveerides puista peale hakitud värsket basiilikut.