Banaani-datli juustukookFoto: Jaan Heinmaa
Kiudainerikkad toidud
30. mai 2016, 04:32

Banaani-datli juustukook

Põhjaks kasuta tervislikumat jahu ning magusust lisa datlite ja banaanidega.

Koostisosad
PÕHI
75 g Kuivatatud datlid
3 spl Õli
1 tk Suur banaan
1.5 dl Kaerajahu või täisterajahu
1 tl Küpsetuspulber
1 dl Vesi
Sool
TÄIDIS
300 g Toorjuust
300 g Kohupiimapasta
3 tk Banaan
2 dl Naturaalne siirup või mesi
5 tk Želatiinileht
0.25 dl Piim
Kaunistuseks füüsalid

Valmistamine
1. Hauta datlid 1 dl veega pehmeks, u 8–10 minuti jooksul. Nõruta ja püreeri ning sega õliga. Haki banaan kahvliga püreeks, lisa küpsetuspulbriga segatud jahu, vesi ja sool ning datlisegu.
2. Kata 20–22 cm lahtikäiva tordivormi põhi küpsetuspaberiga ja tõsta tainas vormi. Küpseta 180 kraadi juures 10–12 minutit või kuni sissetorgatud tikk väljub puhtana.
3. Püreesta banaanid eraldi kausis saumikseriga ühtlaseks massiks, mikserda juurde toorjuust ja kohupiim, sega hulka siirup.
4. Pane želatiinilehed 10 minutiks külma vette likku, kuumuta piim ja lahusta selles želatiinilehed. Nirista juustusegu hulka. Vala segu jahtunud põhjale ja pane vähemalt 4 tunniks külmkappi tarretuma. Kaunista füüsalitega.