Kiudainerikkad toidud

Maasikakrõbedik kaerakattega 

Pille Enden, 30. mai 2016, 05:20
Maasikakrõbedik kaerakattega Jaan Heinmaa
Kerge apelsinimekiga krõbedik on nagu vanaema tehtud, ainult veidi tervislikumalt.

Koostisosad
TÄIDIS
1 tk Väike apelsin
250 g Maasikad
250 g Rabarber
1 dl Pruun suhkur
2 spl Maisitärklis
KATE
1.5 dl Kaerahelbed
1.5 dl Tumepruun suhkur
1.5 dl Täisteranisujahu
Sool
4 spl Õli

Valmistamine
10 tk
1. Kuumuta ahi 180 kraadini.
2. Riivi apelsinilt koor ja jaga võrdselt 2 suurde kaussi. Ühte kaussi sega juurde poolitatud maasikad, tükeldatud rabarber ja 0,5 dl suhkrut. Pigista apelsinist 0,5 dl mahla, lisa maisitärklis ja sega hästi läbi.
3. Vala segu rabarberi-maasikate juurde kaussi ja sega hästi läbi. Vala segu 20 cm pirukavormi.
4. Teises suures kausis sega riivitud apelsinikoore juurde kaerahelbed, suhkur, jahu ja sool. Lisa õli ja sega puruks. Raputa vormile.
5. Küpseta 30 minutit, kuni kate on pealt krõbe ja kuldpruun. Võta ahjust ja lase niipalju jahtuda, et sisu taheneb, aga on ikka veel soe.

PÄEVATOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee