Maasikakrõbedik kaerakattega
Koostisosad
TÄIDIS
1 tk Väike apelsin
250 g Maasikad
250 g Rabarber
1 dl Pruun suhkur
2 spl Maisitärklis
KATE
1.5 dl Kaerahelbed
1.5 dl Tumepruun suhkur
1.5 dl Täisteranisujahu
Sool
4 spl Õli
Valmistamine
10 tk
1. Kuumuta ahi 180 kraadini.
2. Riivi apelsinilt koor ja jaga võrdselt 2 suurde kaussi. Ühte kaussi sega juurde poolitatud maasikad, tükeldatud rabarber ja 0,5 dl suhkrut. Pigista apelsinist 0,5 dl mahla, lisa maisitärklis ja sega hästi läbi.
3. Vala segu rabarberi-maasikate juurde kaussi ja sega hästi läbi. Vala segu 20 cm pirukavormi.
4. Teises suures kausis sega riivitud apelsinikoore juurde kaerahelbed, suhkur, jahu ja sool. Lisa õli ja sega puruks. Raputa vormile.
5. Küpseta 30 minutit, kuni kate on pealt krõbe ja kuldpruun. Võta ahjust ja lase niipalju jahtuda, et sisu taheneb, aga on ikka veel soe.
Kommentaarid (0)