Kinoa-rabarberikookFoto: Jaan Heinmaa
Kiudainerikkad toidud
30. mai 2016, 04:35

Kinoa-rabarberikook

Kinoast pisut krõmpsuv, kuid pehme ja mahlane kook on tavapärasest valgurikkam. Kinoa sisaldab rohkelt valku ja kiudaineid.

Koostisosad
1.5 dl Kinoa
400 g Rabarber
1.25 dl Õli
2 tk Muna
2 dl Suhkur (Demerara või hele muscovado)
1.5 dl Rosinad
2 dl Täisteranisujahu
1.5 tl Küpsetuspulber
1 tl Kaneel
1 tl Jahvatatud muskaatpähkel

Valmistamine
9 tk
1. Kuumuta ahi 175 kraadini. Sega kinoa kastrulis 4 dl veega ja lase keema. Keeda u10 minutiga pehmeks. Nõruta.
2. Pintselda 20 x15 cm vorm õliga. Pane ülejäänud õli kaussi, klopi hulka munad ning sega suhkru ja rosinatega. Lisa kuubikuteks lõigatud rabarber ja kinoa.
3. Eraldi sega jahu küpsetuspulbri, kaneeli ja muskaadiga. Lisa tainale ja sega hästi läbi.
4. Tõsta tainas vormi ja küpseta 50–60 minutit, kuni sissetorgatud tikk väljub puhtana ja kook on pealt kuldpruun. Lase vormis jahtuda.