Gluteenivabad retseptid

Sõrnikud rabarberi ja tatrajahuga 

Pille Enden, 30. mai 2016, 04:25
Sõrnikud rabarberi ja tatrajahuga Jaan Heinmaa
Klassikalistes sõrnikutes annab tatrajahu toiteväärtust ja pisut omanäolist mekki. Kui pelgad tatra tugevat maitset, asenda see täisteranisujahuga. Sõrnikutesse on parim teraline kohupiim.

Kogus: neljale
Valmistusaeg: 20-40 min

Koostisosad
600 g Kohupiim
0.5 tk Sidruni mahl
4 spl Vahtrasiirup või mesi
Sool
6 tk Munakollane
2.5 dl Tatrajahu või täisteranisujahu
150 g Rabarber
Paneerimiseks tatrajahu
Praadimiseks õli
Serveerimiseks siirup

Valmistamine
1. Sega kohupiim, sidrunimahl ja siirup. Maitsesta vähese soolaga, lisa lahtiklopitud munakollased, jahu ja hakitud rabarber. Sega hästi läbi ja jäta mass 10–15 minutiks seisma.
2. Vormi pätsid, paneeri jahus ja prae pannil õlis mõõdukal kuumusel mõlemalt poolt kuldpruuniks. Serveeri siirupi ja marjadega.

PÄEVATOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee