Gluteenivabad retseptid

Kookose panna cotta maasikasalsaga 

Britt Paju, 30. mai 2016, 03:57
Kookose panna cotta maasikasalsaga
Panna cotta, mis ei sisalda piima ega suhkrut, kuid on maitselt mõnusalt kreemine.

Kogus: kuuele
Valmistusaeg: üle 60 min
10 minutit + 30 minutit jahtumiseks + 3–4 tundi tardumiseks

Koostisosad
4 dl Kookospiim
2 dl Kreemjas kookospiim (kookoskoor)
1 dl Rafineerimata roosuhkur
1 tk Vanillikaun
1.5 spl Želatiin
6 spl Külm vesi
100 g Maasikad
1 spl Agaavisiirup
1 sorts Laimimahl

Valmistamine
1. Poolita vanillikaun ja kaabi noaseljaga seemned välja. Lase kookospiim ja -koor koos suhkru ning vanillikaunapoolikute ja -seemnetega korraks keema. Tõsta jahtuma ja tõmbama.
2. Sega želatiin väiksemas kuumakindlas nõus veega ja lase mõne minuti jooksul paisuda. Aseta anum pisut suuremasse kuuma veega täidetud nõusse ja sega, kuni želatiin on lahustunud. Kurna jahtunud kooresegu ning sega sellele hoolikalt hulka sulanud ja pisut jahtunud želatiin. Vala segu serveerimisnõudesse ja aseta külmkappi vähemalt kolmeks tunniks tarduma.
3. Serveerimise eel tükelda maasikad, maitsesta need agaavisiirupi ja laimimahlaga ning lisa tarretisele.