Sealihaga lo mein ehk praetud munanuudlidFoto: Tuuli Mathisen
Kiudainerikkad toidud
30. mai 2016, 04:24

Sealihaga lo mein ehk praetud nuudlid

Kollased munanuudlid koos seafilee ja šampinjonidega on tõeliselt vastupandamatu nuudliroog. Varem marineeritud sealiha lisab köögiviljadele ja seentele külluslikku maitset ning sellist rooga on hea pakkuda eraldi toiduna, mille kõrvale sobib pakkuda värsket salatit või kiirelt läbivokitud lihtsaid köögivilju.

Kogus: neljale
Valmistusaeg: 40-60 min
15 minutit + 20 minutit marineerimiseks

Koostisosad
200 g Õhukesteks ribadeks lõigatud seafilee
200 g Munanuudlid
2 spl Maapähkliõli
2 tk Hakitud küüslauguküüs
1 cm Hakitud ingver
1 tk Peenikesteks ribadeks lõigatud porgand
200 g Viilutatud pruunid või valged šampinjonid
1 tk Õhukesteks ribadeks lõigatud roheline paprika
1 dl Kanapuljong
1 peotäis Mungoaidud
Hakitud roheline sibul
Sool
MARINAAD
1 tl Hele sojakaste
Seesamiõli
Valge pipar

Valmistamine
1. Sega marinaadiained ning aseta sealiha marinaadi sisse. Jäta 20 minutiks marineerima.
2. Keeda munanuudlid pakendi juhiste järgi. Kurna ja tõsta kõrvale.
3. Kuumuta vokkpannil pool õlikogusest ja voki sealiha, kuni see on värvi muutnud. Tõsta pannilt ära. Kuumuta pannil ülejäänud õlikogus ja voki küüslauku ning ingverit, kuni need muutuvad aromaatseks. Lisa porgand ja voki umbes minuti jagu, lisa siis seened ja voki teist sama palju. Lisa paprika, voki veel minut ning kalla seejärel juurde sealiha, sool ja puljong ning kuumuta läbi.
4. Viimasena sega juurde nuudlid ja mungoaidud ning sega kõik läbi. Puista peale roheline sibul ja serveeri kohe.