ÕunaplaadikookFoto: Daisy Lappard
Gluteenivabad retseptid
23. mai 2016, 05:27

Õunaplaadikook

Koostisosad
PÕHI
400 g Riisijahu
120 g Suhkur
1 tl Sool
200 g Külm või
2 tk Muna
TÄIDIS
1 kg Õunad
100 g Suhkur
1 spl Riivitud ingver
KATE
4 tk Muna
100 g Suhkur
80 g Riisijahu

Valmistamine
1. Sega kuivained omavahel, lisa külmad võitükikesed ja haki segu, kuni tekib sõmer mass.
2. Lisa munad ja sõtku tainas ühtlaseks palliks.
3. Tõsta tainas külmikusse umbes tunniks ajaks tahenema.
4. Rulli tainas kahe küpsetuspaberi vahel õhukeseks ja tõsta küpsetusplaadile. Torka kahvliga  tainaplaadile mõned augud.
5. Eelküpseta koogipõhja 180kraadises ahjus umbes 10 minutit.
6. Koori õunad, haki kuubikuteks ning sega suhkru ja ingveriga. Laota need eelküpsetatud koogipõhjale.
7. Vahusta munad ja suhkur tugevaks vahuks ja lisa ettevaatlikult segades jahu.
8. Tõsta munavaht õunatükkidele ja küpseta kooki 180kraadises ahjus umbes 20–25 minutit.
HEA TEADA!
Kui koogikate värvub küpsetamisel liiga kiirelt pruunikaks, vähenda ahju kuumust 150 kraadini ja pikenda küpsetamise aega, kuni koogibiskviit on küpsenud. Koogi täidisena sobivad õunte asemel ka pirnid.