Nektariini-kohupiima purukookFoto: Daisy Lappard
Gluteenivabad retseptid
23. mai 2016, 05:15

Nektariini-kohupiima purukook

Koostisosad
PÕHI JA KATE
250 g Või
120 g Suhkur
1 spl Vanillsuhkur
1 tk Munakollane
200 g Maisijahu
100 g Sojajahu
100 g Maisijahu
1 tl Küpsetuspulber
TÄIDIS
500 g Nektariin
250 g Kohupiim
90 g Suhkur
2 tk Suur muna

Valmistamine
1. Sega omavahel kuivained, lisa võitükikesed ja muna ning valmista sõmer tainas.
2. Aseta 2/3 tainast lahtikäivasse 26 cm läbimõõduga koogivormi.
3. Lõika nektariin viiludeks ja aseta koogipõhjale.
4. Vahusta munad suhkruga, lisa kohupiim ja tõsta täidis nektariinidele.
5. Puista täidisele ülejäänud tainas.
6. Küpseta kooki 190kraadises ahjus 35–40 minutit.
HEA TEADA!
Nektariinide asemel võid proovida koogi täidiseks ka ploome, virsikuid või näiteks aprikoose. Soovi korral serveeri kooki jäätisepalliga.