Hakklihapallid karrikastmesFoto: Veronika Roosimaa
Lihatoidu retseptid
23. mai 2016, 04:48

Hakklihapallid karrikastmes

Kui ma pärast gümnaasiumi lõpetamist aastakese Taanis vahetusõpilane olin, sõime seda taanlaste “eksootilist” rooga päris tihti. Tegelikult on see väga mahedamaitseline, karripulber muudab toidu lihtsalt veidi põnevamaks. Soovi korral lisa roale – või paku kõrvale – rohelisi keedetud köögivilju (aedoad, brokoli või sega kastme hulka spinatilehti).

Kogus: neljale

Koostisosad
LIHAPALLID
500 g Kodune- või seahakkliha
1 tk Hakitud väike sibul
1 tk Muna
Sool
Must pipar
KASTE
2 spl Või
2 tl Mahedam karripulber
1 tk Hakitud sibul
2 spl Nisujahu
5 dl Lihapallide keeduleem
1 dl Kohvi- või vahukoor
Sool
Must pipar

Valmistamine
1. Sega hakkmassi ained omavahel, lase võimaluse korral 1–2 tundi külmas maitsestuda. Vormi parajalt suurteks lihapallideks.
2. Kuumuta suures potis vesi keemiseni, maitsesta soolaga. Tõsta lihapallid õrnalt keevasse vette ning keeda
7–8 minutit. Siis tõsta lihapallid kurnlusika või vahukulbi abil taldrikule.
3. Valmista kaste. Sulata pannil või, sega juurde karripulber. Lisa hakitud sibul ja prae pehmeks. Sega juurde jahu, siis lisa vähehaaval ja pidevalt segades lihapallide keeduleem. Lisa rõõsk koor ja hauta kaste läbi.
4. Tõsta lihapallid uuesti pannile, soovi korral lisa ka spinatilehti või ube või brokolit. Kuumuta läbi ja serveeri. Kõrvale paku riisi või kartulit.
 
HEA TEADA! Laktoosivaba versiooni jaoks kasuta rõõsa koore asemel kookospiima. Gluteenivaba versiooni jaoks paksenda kaste näiteks maisitärklisega või keeda lihtsalt kaste kokku.