Misosupp kana ja riisigaFoto: Veronika Roosimaa
Gluteenivabad retseptid
23. mai 2016, 04:17

Misosupp kana ja riisiga

Meie pere lapsed armastavad suppe väga – vähemalt kord nädalas nõutakse “punast suppi” ehk isetehtud boršipõhjast suppi. Veel meeldivad neile rassolnik, kana-klimbisupp, kodune seljanka. See misosupp kana
ja riisiga osutus samuti hitiks – ilmselt aitab kaasa supi veidi magus maitse. Esmapilgul tundub supp väga eksootiline, aga sushisõprade kodus leidub kindlasti sojakastet ja riisiveini ning misopastat müüakse mahetoidupoodides.

Kogus: neljale
Valmistusaeg: 20-40 min

Koostisosad
1.5 l Kanapuljong või vesi
300 g Kanafilee
3 tk Porgand
100 g Pikateraline riis
3 spl Misopasta
2 spl Magus riisivein või näpuotsaga suhkrut
4 tk Rohelise sibula vars
2 sl Sojakaste, gluteenivaba

Valmistamine
1. Kuumuta kanapuljong potis keemiseni (kui kasutad vett, lisa potti loorberileht ja soola-pipart). Lisa kanafileed ning keeda tasasel tulel kümmekond minutit, kuni kana on küps (eemalda pinnale kogunenud vaht). Võta kanafileed potist välja ja rebi näiteks kahe kahvli abil ribadeks.
2. Koori porgandid, lõika 4 cm pikkusteks juppideks ja seejärel tikkudeks. Pese ja nõruta riis. Lisa porgand ja riis potti, kuumuta keemiseni.
3. Kata pott kaanega ning keeda tasasel tulel umbes 10 minutit, kuni riis ja porgand on küpsed.
4. Pane kanafileeribad uuesti potti, sega juurde misopasta, sojakaste ja riisivein või näpuotsaga suhkrut. Vahetult enne serveerimist puista peale hakitud roheline sibul.
HEA TEADA! Gluteenivaba versiooni jaoks kasuta tamari-sojakastet ning riisimisot.