Soome lõhesuppFoto: Veronika Roosimaa
Gluteenivabad retseptid
23. mai 2016, 04:06

Soome lõhesupp

Vanamoodne, lihtne ja maitsev kalasupp Soome moodi valmib lihtsa vaevaga ja meeldib oma selgete maitsete tõttu hästi ka lastele. Supp on gluteenivaba.

Kogus: neljale
Valmistusaeg: 20-40 min

Koostisosad
4 tk Kartul
2 tk Porgand
1 tk Sibul
1 l Vesi või kalapuljong
400 g Forelli- või lõhefilee
2 dl Kohvi- või vahukoor
1 peotäis Hakitud värske till
Sool
Must pipar
Õli

Valmistamine
1. Pese ja koori kartulid ning porgandid, koori sibul(ad). Lõika kõik väikesteks tükkideks. Pane poti põhja veidi õli, lisa köögiviljad. Maitsesta vähese soolaga ning kuumuta läbi. Siis lisa kuum vesi või kalapuljong, kuumuta keemiseni ja lase supil tasasel tulel podiseda, kuni köögiviljad on pehmed.
2. Samal ajal puhasta kala luudest ja nahast ning lõika väikesteks tükkideks. Kui köögiviljad on pehmed, lisa supile kalakuubikud ja rõõsk koor. Keeda tasasel tulel 5 minutit või kuni kala on küps. Sega juurde till, maitsesta ja serveeri.
HEA TEADA! Laktoosivaba versiooni jaoks jäta rõõsk koor lisamata või kasuta kookospiima.