Virsiku-jogurtipirukas kaerapohjal
Kiudainerikkad toidud
23. mai 2016, 04:47

Virsiku-jogurtipirukas kaerapõhjal

Tervislik pirukas, mis ei sisalda nisujahu ega liigselt rasva, on peolaual teretulnud. Kaerajahuga valmistatud põhjas asendab võid toorjuust. Kui paned šokolaadi varem sügav- või muidu külma, on seda lihtsam riivida.

Koostisosad
PÕHI
225 g Toorjuust
1 dl Pruun roosuhkur
5 dl Kaerajahu
1 tl Küpsetuspulber
1 tl Vanillsuhkur
2 dl Kookoshelbed
TÄIDIS
1 tk Muna
1 tl Vanillsuhkur
100 g Hakitud või riivitud valge šokolaad
2 purki Mango- või virsikukonservi (a 480 g)
0.75 dl Mandlilaastud
3 dl Türgi vm paks jogurt

Valmistamine
10tk
1. Hõõru toorjuust ja suhkur kreemjaks. Sega kuivained omavahel ja seejärel toorjuustu hulka.
2. Suru tainas 24 cm läbimõõduga pirukavormi põhja ja äärtele.
3. Sega jogurt, muna, vanillsuhkur ja riivitud või hakitud valge šokolaad. Tõsta põhjale ja aseta kaunilt peale viilutatud mangod või virsikud.
4. Küpseta 200kraadises ahjus 25–30 minutit. Kaunista mandlilaastudega.