Kogus: neljale
Valmistusaeg: 40-60 min
Koostisosad
4 tk Muna
400 g Veisehakkliha
1 tk Muna
0.5 tk Sibul
1 tk Tšillipiprakaun
2 tk Küüslauguküüs
Sool
Must pipar
Tšillihelbed
0.25 tl Vürtsköömned
1 spl Maisitärklis
Paneerimiseks muna ja riivsai
0.5 l Toiduõli frittimiseks
Valmistamine
1. Keeda mune 4 minutit, nii et kollane jääks vedelaks. Jahuta kiiresti külma veega ja koori ettevaatlikult. Seda on parem teha, kui koksid munale mõrad sisse ja jätad veidikeseks külma vette seisma. Siis on koort lihtsam pehme muna ümbert eemaldada.
2. Valmista lihamass. Selleks haki maitseköögivili võimalikult peeneks ja passeeri kiiresti supilusikatäie toiduõliga klaasjaks. Lisa köögivili hakklihale ja maitsesta. Löö peale muna ja lisa maisitärklis ning töötle kiiresti ühtlaseks massiks.
3. Jaga hakkliha neljaks võrdseks osaks. Vajuta hakklihaportsjonid peopesal võimalikult laiaks ja aseta peale muna. Vormi hakkliha ümber muna, nii et ei jääks pragusid.
4. Kuumuta potis õli. Klopi muna lahti. Veereta palle kõigepealt munasegus ja siis riivsaias ning pane õli sisse küpsema. Küpseta palle igast küljest 3-4 minutit, pööra neli korda.
Kommentaarid (0)