Vürtsikad Šoti munad
Inglise ja Iiri köök
23. mai 2016, 03:36

Vürtsikad Šoti munad

Šoti munad on maitsvad, kui kollane pole veel täiesti küps ‒ siis annab kreemjas kollane justkui lihale ka maitset juurde. Seeda rooga tehes oleks tarvis kasutada väiksemaid kanamune (M suurus), sest siis ei saa munad liiga suured ja küpsevad kiiremini. Sobivad nii soojalt pearoana kui ka külmalt suupisteks.

Kogus: neljale
Valmistusaeg: 40-60 min

Koostisosad
4 tk Muna
400 g Veisehakkliha
1 tk Muna
0.5 tk Sibul
1 tk Tšillipiprakaun
2 tk Küüslauguküüs
Sool
Must pipar
Tšillihelbed
0.25 tl Vürtsköömned
1 spl Maisitärklis
Paneerimiseks muna ja riivsai
0.5 l Toiduõli frittimiseks

Valmistamine
1. Keeda mune 4 minutit, nii et kollane jääks vedelaks. Jahuta kiiresti külma veega ja koori ettevaatlikult. Seda on parem teha, kui koksid munale mõrad sisse ja jätad veidikeseks külma vette seisma. Siis on koort lihtsam pehme muna ümbert eemaldada.
2. Valmista lihamass. Selleks haki maitseköögivili võimalikult peeneks ja passeeri kiiresti supilusikatäie toiduõliga klaasjaks. Lisa köögivili hakklihale ja maitsesta. Löö peale muna ja lisa maisitärklis ning töötle kiiresti ühtlaseks massiks.
3. Jaga hakkliha neljaks võrdseks osaks. Vajuta hakklihaportsjonid peopesal võimalikult laiaks ja aseta peale muna. Vormi hakkliha ümber muna, nii et ei jääks pragusid.
4. Kuumuta potis õli. Klopi muna lahti. Veereta palle kõigepealt munasegus ja siis riivsaias ning pane õli sisse küpsema. Küpseta palle igast küljest 3-4 minutit, pööra neli korda.