Jäätis ingverirabarberigaFoto: Jaan Heinmaa
Gluteenivabad retseptid
16. mai 2016, 04:31

Jäätis ingverirabarberiga

Ingveri ja suhkruga röstitud rabarber on suurepärane lisand vanillijäätisele. Hõrk järelroog valmib kevadsuvisel grillipeol vaid 10 minutiga. Ka õuegrillil saad seda kiirelt pannil valmistada.

Koostisosad
250 g Rabarber
25 g Või
0.5 dl Suhkur
1.5 cm Ingver
SERVEERIMISEKS
Vanillijäätis
2 spl Jämedalt hakitud pistaatsiapähklid

Valmistamine
1. Lõika rabarberid 5 cm pikkusteks juppideks, suuremad tükid lõika ka pikuti pooleks. Kuumuta pannil või ja sulata selles nõrgal kuumusel suhkur. Lisa hakitud ingver ja sega. Lisa rabarber ning kuumuta 4-5 minutit, kuni rabarber on poolpehme. See ei tohi laguned, vaid peaks jääma tükiline.
2. Serveeri kohe jäätisega, rabarberilisand peab olema kergelt leige. Puista üle hakitud pistaatsiapähklitega.