Kiudainerikkad toidud

Martsipani-rabarberi purukook ingveriga 

Lia Virkus, 16. mai 2016, 05:11
Martsipani-rabarberi purukook ingverigaFoto: Jaan Heinmaa
Lihtsalt võrratu maitsekooslus: magus martsipan, vürtsikas ingver ja hapukas rabarber! Serveeri hõrku kooki leigena vanillijäätise või -kastmega.

Koostisosad
MARTSIPANI-PURUTAINAS
200 g Martsipan
150 g Külm või
1.5 dl Suhkur
2.5 dl Nisujahu
TÄIDIS
4 tk Suur rabarberivars
1 cm Värske ingver
0.5 dl Suhkur
1 spl Kartulitärklis

Valmistamine
8tk
1. Riivi martsipan ja lõika või kuubikuteks. Sega martsipan, või, suhkur ja jahu puruseks massiks (seda on mugav teha köögikombainis).
2. Laota pool purutainast võiga määritud 24 cm läbimõõduga vormi ja eelküpseta eelkuumutatud ahjus 175 kraadi juures 7–8 minutit.
3. Samal ajal tükelda pestud rabarberid ja riivi ingver.
4. Tõsta kaussi ning sega suhkru ja tärklisega. Laota rabarberid eelküpsetatud põhjale. Pudista ülejäänud purutainas koogile ja küpseta veel 25–30 minutit.