Kiudainerikkad toidud

Peedi-oavorm tomatitega 

Britt Paju, 16. mai 2016, 04:32
Peedi-oavorm tomatitegaFoto: Britt Paju
Toitev ahjuvorm, kus saavad kokku õige mitu punapõskset köögivilja. Peet, tomat ja oad täiendavad üksteist suurepäraselt ning nendest valmib üpriski toekas kõhutäis.

Kogus: neljale
Valmistusaeg: 40-60 min

Koostisosad
1 tk Sibul
4 spl Oliiviõli
2 Hakitud küüslauguküüs
1 tk Hakitud sellerivars
Tšillihelbed
1 tl Kuivatatud pune
400 g Purustatud tomatid
400 g Punased kidney oad
Suhkur
Sool
Must pipar
1 spl Palsamiäädikas
400 g Keedetud peet
10 tk Kirsstomatid
2 tk Taheda saia viil
Hakitud petersell

Valmistamine
1. Koori sibul ja lõika kaheksaks sektoriks. Kuumuta pannil pool õlikogusest ja prae sibulat vaiksel tulel paar minutit, kuni see on veidi küpsenud. Lisa küüslauk, seller, tšillihelbed ja osa punemest ning kuumuta segades veel veidi. Vala sekka tomatid ja oad ning lisa veidi suhkrut, ülejäänud pune ja äädikas. Maitsesta soola-pipraga ja lase keema tõusta.
2. Lao ahjuvormi põhja 1 cm laiuselt tükeldatud peediviilud ja vala peale köögiviljakaste. Lisa poolitatud kirsstomatid ja küpseta ahjus umbes 20 minutit. Puista vormile tükeldatud saiaviilud ja nirista peale ülejäänud õli. Küpseta veel 10–15 minutit, kuni saiatükid on kuldsed ja krõbedad. Serveerimisel puista peale hakitud peterselli.